سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هفته نامه آیینه یزد

انعکاس آیینه شماره 373

تذکری مودبانه به جوادکریمی قدوسی

حدود ده سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران که از تهران به آموزش و پرورش یزد منتقل شدم گاه در بعضی از نشست‌ها و جلسات فرهنگی می‌شنیدم درباره یکی از مدیران کل استان می‌گفتند: فلانی در مراسمی حین سخنرانی گفته است «...از اوج دریاها تا قعر آسمانها...»
عده‌ای این مطلب و دیگر جملاتی نظایر آن را دست آویز قرار داده بودند و نقل محافل شده بود و این اشتباه لفظی را بارها تکرار می‌کردند.
حال اگر در سال 1393 در برابر دوربین‌های تصویربرداری و ضبط صوت‌های خبرنگاران که میلیون‌ها نفر منتظر شنیدن و دیدن صدا و سیمای دولتمردان و مسئولان هستند مشاهده ‌کنند نماینده‌ای نامه‌ای تنظیم نموده و به امضای عده‌ای از همکاران و دوستانش در مجلس شورای اسلامی رسانده و به جای کلمه «باقی»، «باغی» نوشته است و یا در موضوع هسته‌ای معترضانه علیه دولت صحبت کرده و نامه‌ای در 5 صفحه با دستخط خود مرقوم نموده و به جای« npt ان. پی. تی» به فارسی و لاتین نوشته است:« mpt ام. پی. تی.» بدیهی است در اسرع وقت مطلب پخش می‌شود، به گوش عموم می‌رسد، درافواه می‌چرخد، سینه به سینه نقل و در سایت‌ها و روزنامه‌ها و نشریات درج می‌گردد و هر کسی بر اساس فکر و ذهن و سلیقه خود برداشت خاصی می‌نماید.
 و گاه در ماوراء بحار و در کشورهای بیگانه دست آویز مخالفان و معاندان واقع می‌شود و با تمسخر و توهین به آن می‌نگرند.
«متن تذکر چند نماینده مجلس به وزیر دادگستری که به "خاتمی ممنوع"‌مشهور شد،‌توسط جواد کریمی قدوسی،‌نماینده مشهد و کلات نوشته شد و 8 نماینده دیگر هم بعد از مطالعه متن و موافقت با مندرجاتش امضا و تقدیم هیات رئیسه کردند. در این تذکر، کلمه "باقی"‌به غلط "باغی"‌نوشته شده و علاوه بر نویسنده‌ی تذکر، هیچ کدام از نمایندگان امضا کننده هم متوجه این غلط املایی فاحش نشده‌اند!* البته غلط املایی در هر متنی می‌تواند رخ دهد ولی وقتی یک طرح،‌ تذکر یا سوال رسمی به عنوان سند در مجلس شورای اسلامی ثبت می‌شود نمی‌توان آن را توجیه کرد مخصوصا‌ً این که علاوه بر نویسنده، 8 نماینده مجلس هم آن را بررسی، مطالعه، ‌تایید و امضا کرده‌اند. این، گذشته از غیر مرتبط بودن تذکر با وظایف وزیر دادگستری است که انتظار می‌رفت لااقل نمایندگان شرح وظایف وزرا را بدانند!»1
«در طرح دو فوریتی که توسط جواد کریمی قدوسی تهیه و به هیات رییسه مجلس ارائه شده است، دو بار به معاهده «ان پی تی» که مهمترین بحث حقوق بین اللمل در بحث انرژی اتمی است، اشاره شده و عجیب آن که هر دو بار هم به زبان انگلیسی و هم به زبان فارسی نام این معاهده «ام پی تی mpt»، درج شده است. یک بار در عنوان طرح 5 صفحه‌ای و یک بار در متن آن به زبان انگلیسی. این طرح 5 صفحه‌ای که با خط خود کریمی قدوسی توسط اداره قوانین مجلس تکثیر و در اختیار خبرنگاران قرار گرفته است در کادر مربوط به عنوان طرح این عبارت را با خود دارد: الزام دولت به حفظ حقوق مسلم هسته‌ای و مصادیق آن در چارچوب معاهده «ام پی تی» در مذاکرات هسته‌ای».
در بند نهم این طرح نیز کریمی قدوسی عینا‌چنین نوشته است «‌هر گونه موافقت با خواسته‌های طرف مقابل نباید خارج از معاهده «mpt» باشد».2
نمایندگان مجلس در جایگاهی قرار گرفته‌اند و قانون اختیاراتی به آنها داده است که حق دارند در همه مسائل داخلی کشور اظهار نظر کنند و حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور را دارند و بهتر از همه باید بدانند که در ایران برابر با قانون اساسی جمهوری اسلامی اصل، بر برائت است و هیچ کس از نظر قانون مجرم شناخته نمی‌شود مگر اینکه جرم او در دادگاه صالح ثابت گردد بنابراین مادام که از بیت‌المال حقوق می‌گیرند و از امکانات دولتی استفاد می‌کنند و از تریبون‌های رسمی سخن می‌گویند بنا بر سوگندی که به قران و بر شرف انسانی خویش تکیه و یاد نموده‌ا‌‌ند باید به حفظ حقوق ملت و خدمت به مردم بیش از هر زمان دیگری پای‌بند باشند و در گفته‌ها و نوشته‌ها و اظهار نظرهای خویش استقلال کشور و آزادی مردم و تامین مصالح آنها را مدنظر داشته باشند.
نویسنده این سطور ضمن رعایت ادب و احترام به همه دولتمردان و مسئولان اجرایی از جمله نمایندگان برای هیچ یک از مدیران و شخصیت‌ها قداستی خاص قائل نیست. بزرگان دین اسلام به ما آموخته‌اند و قانون اساسی بر این امر صحه گذاشته است که همگان به جز 14 معصوم علیهم صلوات ا... در معرض خطا و اشتباه می‌باشند.
هر فرد بنا بر علم و ادب و اخلاق و رفتار و کردار سیاسی و سلوک با مردم و در نهایت عملکردش در دوران مدیریت طرفداران و مخالفانی برای خود گذاشته است. تقوی هم که ملاک برتری افراد می‌باشد تشخیص دهنده میزان آن، خداوند متعال است که آگاه به عالم غیب و اسرار می‌باشد.
لذا سیدمحمد خاتمی هم از جمله مدیرانی است که دیگران می‌توانند با رعایت انصاف عملکردش را مورد انتقاد قرار دهند.
عده‌ای از نمایندگان اظهار می‌نمایند از آن چه که گاه در مجلس می‌گذرد شرمنده و خجالت زده می‌شوند.
محسن اسماعیلی، عضو شورای نگهبان، خاتمی را «شخصیتی نجیب و فرهیخته» توصیف کرد و «مرضیه حبیب‌چی» هم او را انسانی فرهنگی دانست. حتی حسین مظفر، نماینده اصولگرای مجلس نیز ابایی از آن ندارد که بگوید «برای شخص آقای خاتمی احترام زیادی قایلم، انسان مودب و فرهیخته‌ای است.» بنابراین تلاش‌های جسته‌وگریخته معدودی از پایداری‌ها راه به جایی نبرده است. هادی شوشتری می‌گوید: «کشور در وضعیت خاصی قرار دارد و مردم در انتظار تصمیم‌های جدی از سوی مجلسند، نه اینکه یک روز بخواهیم با وضع قوانین تنبیهی برای امور شخصی مردم مانع ایجاد کنیم و روز دیگر برای رییس‌جمهوری یک دوره محدودیت بخواهیم. من به عنوان یک نماینده گاهی از آنچه در بهارستان می‌گذرد خجل می‌شوم. انتظار از مجلس بیش از اینهاست و ما گاهی درگیر حاشیه‌ایم تا متن».3
«محمدابراهیم رضایی» نماینده خمین در نطق میان دستور خود در مجلس برخی صفت‌ها را نسبت به مخالفان فکری و سیاسی خود به کار برد که قابل تأمل است. به گزارش خبرنگار پارلمانی ایران او با اشاره به جلسه‌ای در اراک، شرکت‌کنندگان در این جلسه را شماری «عناصر متوهم» خواند که در حمایت از «سران فتنه» صحبت کردند و دولت را وامدار خود دانستند. این نماینده مجلس خطاب به این عده گفت: «باید بدانند که سرداران و شیران اجازه نمی‌دهند صدای شغال و زوزه گرگ در این منطقه شنیده شود. »4
«جالب اینکه بر اساس ارزیابی‌های دقیق برخی در همین بهارستان، طرفداران کسی که دوبار برای نشستن بر صندلی ریاست‌جمهوری ایران از مردم رای بالای 20میلیون گرفت، چیزی حدود صدنفر از اعضای حزب و فامیل و خانواده برآورد شده است. با این حال در برابر ادعای 9 نماینده مبنی بر حکم شورای امنیت ملی برای منع صدا و سیمای خاتمی، علی مطهری تاکید دارد که «شورایعالی امنیت ملی مصوبه‌ای مبنی بر ممنوع‌التصویری آقای خاتمی ندارد.»5
محترمانه به آقای کریمی قدوسی پیشنهاد می‌گردد در بیان مطالب دقت نماید و سعی کند موقعیت جایگاه با عظمتی را که در آن نشسته‌است فراموش ننماید.
و همانطور که طی مقاله‌ای در شماره 369 آیینه تحت عنوان «نقدی بر سخنان کریمی قدوسی در مجلس شورای اسلامی» به اطلاع خوانندگان رسید به خاطر رسیدن به اهداف گروهی به تحریف تاریخ اسلام نپردازد.
«نخستین شرط مدیریت صحیح که بنده‌ی خدا علی«ع» به مالک بیان می‌فرماید تقوای الهی است، پس تقوای الهی یعنی تنظیم رابطه‌ی «من با جز من» در مسیر کمال مطلق. مالکا: مادامیکه تقوای الهی ترا بالاتر از آلودگی‌های اختلاط با مردم قرار ندهد، انتصاب تو از طرف زمامدار، یا انتخاب تو از طرف همان مردمی که تو خود جزئی فرو رفته در آلودگی‌های آنان هستی، به چه کار آید؟! مگر تصور می‌کنی یک ماهی ناچیز که جزئی بی اهمیت از اقیانوس است بتواند به اقیانوس و محتویات آن آگاه گردد و حکومت بر آن نماید؟! »6
حسن ختام مقاله به نقل فرازی دیگر از فرمایش مولای متقیان حضرت علی(ع) اختصاص می‌یابد که آن حضرت مدیران را از خشم، غضب، غرور و تندی زبان بر حذر داشته است.
«مبادا هرگز! در آنچه که با مردم مساوی هستی امتیازی بخواهی، و از اموری که بر همه روشن است، غفلت کنی، زیرا به هر حال نسبت به آن در برابر مردم مسئولی، و به زودی پرده از کارها یک سو رود، و انتقام ستمدیده از تو باز می‌گیرند، باد غرورت، جوشش خشمت، تجاوز دستت و تندی زبانت، را در اختیار خود بگیر، و با پرهیز از شتابزدگی، و فروخوردن خشم، خود را آرامش ده تا خشم فرونشیند و اختیار نفس در دست تو باشد. و تو بر نفس مسلط نخواهی شد مگر با یاد فراوان قیامت، و بازگشت به سوی خدا.»7
آقای کریمی قدوسی! بسیاری از مردم به هاشمی و خاتمی علاقه دارند حما‌یت عده‌ای از جمله این علاقه‌مندان به نظام پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات خردادماه 92 را به ارمغان آورد. راقم این سطور نه مخالفت با روسای جمهور را مخالفت با حضرت پیامبر(ص) و نه اطاعت از آنها را اطاعت از خداوند می‌داند تا آنجا که برابر تعالیم عالیه اسلام و قانون اساسی عمل نموده‌اند مورد تایید و قبول جامعه می‌باشند در غیر این صورت دادگاه صالح و قانون، تکلیف افراد را مشخص می‌کند.

مدیر مسئول

پی نوشت‌ها :
1- عصر ایران، 17/4/93
2- خرداد، 29/8/92
3- روزنامه شرق، 16/4/93
4- روزنامه ایران، 5/4/93
5- روزنامه شرق، 17/4/93
6- «حکمت اصول سیاسی اسلام»، علامه استاد محمدتقی جعفری، صفحه 133
7- «نهج‌البلاغه»، ترجمه محمد دشتی(ره)، نامه 53، صفحه 421